srijeda, 2. prosinca 2015.

Odjeća za hladne dane – što odabrati?

Neki vole ljeto, jer je to doba godine, kada mogu na nogama nositi japanke, na sebi kratke hlače i majice, te tako uživati uz sunce i more negdje na plaži. Pored ovih ljudi, postoje i takvi, kojima vrućina baš i ne sjedne najbolje, pa se puno bolje osjećaju, kad je vani mraz, snijeg i kad puše vjetar, znači u zimskim danima. Zima je na svoj način jako zanimljiva – u njoj možete sa djecom raditi snjegovića ili otići na sanjkanje, ili možete uzeti iz ormara skije, te otići na koje skijalište, da bi uživali uz spuštanje u dolinu i svim ostalim ljepotama. 



Sve ovo je jako super, ali nikako nemojte zaboraviti, da je kod svega toga jako bitna odjeća, koju nosite na sebi! Nema veze kamo idete, ili na skijanje, ili na sanjkanje ili samo na neku šetnju u grad – u zimskim danima jako brzo vas može doletjeti, da počne puhati jak sjeverni vjetar i uz njega počne padati još snijeg. Da bi što bolje preživjeli takav dan, potrebna vam je kakva debela i kvalitetna bunda – to znači, da ona ne smije propuštati vjetar, da možda mora biti čak vodootporna i da je jako dobro zašivena – sve to će vam pomoći, da ćete se osjećati toplo! Naravno, nije samo bunda ono, zbog čega će vam biti toplo – tu su i cipele, koje ćete nositi na nogama. One isto tako neka budu debele, možda iz kakve prave kože, te podložene – kad će vam biti toplo u noge, puno toga će biti ljepše!

Naravno, u zimskim danima svi mi se volimo jako toplo obući – na sebe stavljamo bundu, pod nju dolazi kakva majica sa drugim rukavima, pod nju još kakva majica sa kratim rukavima i možda još kakav šal ili kapa. Sve to je super – neka bude vaša odjeća za zimske dane višeplastna! To znači, da ćete se moći u svakome trenu svući i aklimatizirati se u prostoru, u kojeg ste ušli – ako na primjer dođete na posao, da se tamo osjećate udobno i da vam nije vruće! Znači, razmišljajte, kad se oblačite za zimske dane!

http://www.tenisice.hr/Odjeca/

Nema komentara:

Objavi komentar