ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Kako su Five fingers zaludjeli svijet

Kad su naši roditelji bili mali, po travi i šumama su trčali bosi – nitko se nije bojao za ozljede na nogama, nitko se nije sekirao za prljavštinu za noktima. Nakon toga došla je industrija, koja je počela proizvoditi različitu obuću – cipele, tenisice, šlape i ostale stvari. Bez svega toga se više nije moglo, nitko više nigdje nije išao bos.



Sve dok prije koju godinu ili dvije opet nije došlo u modu, da su se ljudi počeli vračati u prošlost i trčati na okolo bosi. A zašto odjednom opet svi bosi? Jer je na tržište došla knjiga, u kojoj se na veliko pričalo o tome, kako u nekim prašumama i divljinama trče trkaći bosi i u tome su jako uspješni, a što je još više zanimljivo, to sve bi moralo biti jako zdravo za vaše tijelo. Nakon ove knjige, svake toliko ste negdje na terenu mogli sresti koga, tko je skakutao bos, ali ipak sve skupa nije bilo tako jednostavno – kad se čovjek jednom navikne hodati i trenirati u tenisicama, nije baš jednostavno sve skinuti sa sebe i po kamenju te korenju kretati se bos. I eto, ovdje opet dolazi na red industrija – počele su se proizvoditi Five fingers tenisice. Kakve su to tenisice? One su jako tanke, praktički da i nemaju potplat i svaki prst ima svoj prostor. Sve to vam daje osjećaj, kao da trčite potpuno bosi, kao da ste opet dijete, koje se u travi i šumi igra bez ikakve zaštite na nogama. Istina je, sve skupa izgleda i čita se jako jednostavno, ali ipak nije tako – kad se tijelo jednom navikne na obuću na nogama, ono baš i ne može odjednom napraviti potpuno promjenu, pa je tako jako bitno, da Five fingerse počnete nositi polako.

Jedino na takav način će se vaše noge polako navikavati na novost i jedino na ovakav način ćete sačuvati vaša koljena i kralježnicu zdravu. Ako ćete sve to napraviti pravilno, postoji jako velika mogućnost, da ćete jednom toplog dana moči vani skakutati potpuno bosi i uživati u tome bez ikakvih problema!

http://www.tenisice.hr/Five-Fingers/




Nema komentara:

Objavi komentar