četvrtak, 25. svibnja 2017.

Po biciklističkim stazama možete voziti svoj ili iznajmljeni bicikl

U svakoj državi moguće je pronaći mnogo biciklističkih staza. U nekim državama biciklističke staze su vrlo razgranate te vožnjom po biciklističkim stazama možete jednostavno i sigurno doći do svih zanimljivih mjesta u određenom gradu. A čest je slučaj da su i gradovi spojeni biciklističkim stazama pa oni s dovoljno fizičke kondicije mogu vožnjom na biciklu doći iz jednog grada u drugi. Gradovi u kojima ima mnogo biciklističkih staza imaju i odlično razvijenu uslugu iznajmljivanja bicikala.

Iznajmljivanje bicikala

Čak i ako ne posjedujete vlastiti bicikl, a želite uživati u vožnji po biciklističkim stazama, uvijek imate mogućnost iznajmljivanja bicikla. Gradovi koji imaju vrlo razvijenu mrežu biciklističkih staza često imaju i mnoga mjesta u gradu na kojima se bicikli mogu iznajmiti ili ostaviti. To znači da bicikl možete iznajmiti na jednom mjestu, voziti se s njime po gradu i onda ga opet ostaviti na nekom drugom mjestu, odnosno niste obavezni vratiti ga na mjesto odakle ste krenuli.

Veliki utjecaj tehnologije

Sve veći napredak tehnologije dospio je i na područje biciklizma. U prvom redu, prilikom iznajmljivanja bicikla, postoje neki iznajmljivači koji nude brojne zaključane bicikli po gradu. Da biste ih koristili, potrebno je na pametni telefon instalirati njihovu aplikaciju, platiti korištenje i bicikl je otključan. S druge pak strane, mnoge biciklističke staze su danas obogaćene raznim inovativnim sitnicama koje se temelje na tehnologiji. Tako na nekim lokacijama možete pronaći razne interaktivne table ili ploće na kojima se prikazuju razne informacije o određenom lokalitetu. Na nekim lokacijama ste možda vidjeli male oznake koje izgledaju kao neki barkod pa niste znali o čemu je riječ. To su u stvari posebne interakivne točke koje je potrebno skenirati s nekim čitačem barkoda na vašem pametnom telefonu te ćete na ekranu svog uređaja saznati sve zanimljive informacije. Sve to je tek početak, a u budućnosti zasigurno možemo očekivati još puno više.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/ljeti/biciklizam/biciklisticke-staze

Biciklističke staze Pohorje

Nema komentara:

Objavi komentar