subota, 24. kolovoza 2019.

Hladnjaci kao skrojeni za vaš dom

Hladnjak je nezaobilazan dio kuhinje kojeg morate imati kako biste svoju hranu očuvali svježom i trajnijom. Prije svega, hladnjak se treba birati s obzirom na potrebe i broj ukućana u kućanstvu, ali i dimenzije kuhinje te željene funkcije koje su vam potrebne.

Vrste hladnjaka

Prije svega, hladnjaci se razlikuju prema načinu postavljanja – samostojeći hladnjaci mogu se postaviti bilo gdje, dok se ugradbeni ugraðuju u kuhinjske elemente. Općenito govoreći, samostojeći hladnjaci su mobilniji te se mogu koristiti na svakom mjestu, dok god su u blizini utičnice. Ugradbeni hladnjaci bolji su odabir ako vam je u kuhinji važna ujednačenost, jer se u potpunosti uklapaju u izgled kuhinje. Nadalje, tu su obični i kombinirani hladnjaci. Kombinirani hladnjaci osim prostora hladnjaka imaju i zamrzivač, koji se može nalaziti na vrhu ili dnu hladnjaka, i u koji stanu sve namirnice koje vam trebaju biti nadohvat ruke.

Hladnjaci kao skrojeni za vaš dom

Dovoljno prostora

Dimenzije i kapacitet bitni su faktori kod odabira hladnjaka. Što se dimenzija tiče, osim što morate ostaviti dovoljno prostora za hladnjak, u obzir morate uzeti i prostor za protok zraka iza hladnjaka te dovoljno mjesta za otvaranje vrata. Za manja kućanstva – od jedne ili dvije osobe – dovoljan je hladnjak kapaciteta do 150 litara. 200 litara dovoljno je za kućanstva s do četiri ukućana, a imate li 5 ili više ukućana u kući potražite hladnjak od 200 ili više litara.

Dodatne funkcije

Dodatne funkcije hladnjaka pomoći će vam u održavanju svježine hrane, ali i održavanju samog hladnjaka. Podesive police odlična su funkcija, pogotovo ako u hladnjak često stavljate velike posude. No frost funkcija će vas pak spasiti od sakupljanja leda na stranicama i policama hladnjaka, pa ga nećete morati odleðivati i dodatno čistiti. Ako volite povrće, onda su posebno dizajnirane police za očuvanje svježine povrća odlična ideja za vas – namirnice će u tim ladicama duže zadržati svježinu i dobar okus.

Nema komentara:

Objavi komentar