ponedjeljak, 20. siječnja 2020.

Madrac koji osigurava slatke snove

Spavate li osam sati svaku noć, onda trećinu svakog dana provodite u krevetu. Upravo radi toga, važno je da je vaša spavaća soba, krevet, a pogotovo madrac budu odabrani tako da savršeno odgovaraju vašim potrebama. Postoji mnoštvo vrsta madraca na tržištu danas, a koji je savršen za vas ponekad je teško znati.

madrac za cijelu obitelj

Punjenje madraca

Postoji nekoliko različitih vrsta punjenja za madrace, svaki od kojih ima svoje prednosti i mane. Madraci s oprugama najpopularnija su vrsta, koji se koriste već desetljećima. Iako su dugotrajni i pristupačne cijene, tijekom vremena mogu postati neudobni te se u njima mogu razvijati grinje, gljivice ali i razni insekti. Madraci od memorijske pjene postali su popularni u posljednjih nekoliko godina. Napravljeni su od pjene koja se idealno prilagođava obliku tijela i smanjuje pritisak na kralježnicu, a pristupačni su i cijenom. Ipak, madraci od memorijske pjene nisu dugotrajni, ne provode zrak te imaju učinak „zagrijavanja“ koji može biti nezgodan ljeti. Madraci od lateksa su pak odličan spoj pozitivnih strana madraca s oprugama i madraca od memorijske pjene jer nude dugotrajnost i udobnost, no imaju iznimno visoku cijenu.

Birajte prema navikama

Madrace je potrebno birati prema navikama i potrebama vašeg tijela. Kombinirani i višezonski madraci odlična su opcija ako u različitim dijelovima tijela trebate različite vrste potpore. Madraci od memorijske pjene ili lateksa najbolja su opcija imate li problema s bolovima u leđima ili vratu. Imate li problem s astmom ili alergijom, onda treba izbjegavati madrace s oprugama, jer se u njima mogu razmnožavati grinje i skupljati prašina. Imate li već madrac s oprugama koji je neudoban, a želite uštedjeti, umjesto kupnje novog madraca razmislite o nadmadracu od memorijske pjene. Također, imajte na umu kako je madrace potrebno mijenjati barem svakih 7 godina. Kada kupujete madrac, svakako ga isprobajte u trgovini tako da na njega legnete na nekoliko minuta. U to vrijeme lako ćete osjetiti odgovara li vam madrac ili ne.

Nema komentara:

Objavi komentar