nedjelja, 5. siječnja 2020.

Uživajte u zimskim sportovima uz tople ski jakne

Za uživanje u čarima skijanja veoma je važno odabrati skijašku opremu koja će vas štititi od hladnoće, ali vam omogućiti kretanje i aktivnost u udobnosti. Ski jakne pogotovo su bitna kako biste se osjećali ugodno i toplo, ali i zaštićeno od niskih temperatura i padalina na koje možete naići.

crvena ski jakna

Ostanite na suhom

Kod odabira ski jakne, veoma je bitno pronaći opcije koje će vam omogućiti da uvijek ostanete na suhom. Disanje ski jakne veoma je bitno, jer će vlažna odjeća – bilo od znoja ili od kiše – predstavljati veliku površinu koja onemogućuje zagrijavanje tijela. Upravo radi toga, važno je kupiti pravu ski jaknu koja ima dobru ventilaciju, a s druge strane pruža dovoljnu zaštitu od kiše. Vodonepropusnost ski jakni mjeri se u milimetrima kišnog stupa koji jakna može izdržati bez da propusti vodu. Za ski jakne može iznositi između 1.000 mm i 18.000 mm. Već 3.000 mm dovoljno je za zaštitu od kiše, a za rekreativce skijaše ski jakne sa zaštitom od 6.000 mm dovoljno su dobre.

Birajte pravu veličinu

Za razliku od klasičnih zimskih jakni, ski jakne često su mnogo tanje i manje glomazne. Ipak, kada birate ski jaknu i dalje morate razmišljati o udobnosti, tim više jer ćete u ski jakni mnogo vremena provesti aktivno. Iako tanja od klasične zimske jakne, ski jakna ne bi trebala ići u potpunosti uz tijelo. Ona mora biti dovoljno široka za sve slojeve odjeće koje ćete nositi ispod nje, no također i ne preširoka, kako vam ne bi smanjila opseg kretnji. Uz to, kod odabira ski jakne imajte na umu i njenu dužinu. Ona bi vam trebala sezati netom ispod bokova, tako da i dalje seže do bokova kada dignete ruke u zrak. Važna je i duljina rukava ski jakne, pogotovo imate li duže ruke, ona mora biti do zapešća čak i kada ispružite ruke, kako bi vas dobro štitila od snijega i zime.

Nema komentara:

Objavi komentar